dissabte, 3 de gener del 2009

Carta dels xiquets i xiquetes de les Terres del Sénia als Reis Mags d'Orient

Benvolguts Reis Mags de l’Orient,
Un altre any més, ja som una miqueta més grans i ens toca fer-vos de nou la carta dels vostres desitjos. Enguany volem que ens porteu tots els “joguets” del món, però també pau, felicitat i amor.
Tot i això, aquest any hem vist i hem sentit que a prop de casa nostra volen posar una indústria molt perillosa amb xemeneies molt grans i molt altes, i encara que ens han dit que la boira no les deixarà veure, molts no ens ho creiem perquè, de vegades, la gent gran també diu mentides. Per això, ara que el pare i la mare ens han dit de fer-vos la carta, us volem DEMANAR:
-Que porteu tots els joguets que els xiquets i xiquetes de les Terres del Sénia us demanem, perquè enguany hem estat molt bons i hem cregut molt, i hem fet manifestacions, i l’enterrament del projecte Castor i tot.
-Que a l’alcalde de Vinaròs, com que ha estat roí i s’ha portat molt malament, li porteu un sac molt gran de carbó, ja que ningú pot hipotecar lo nostre futur, perquè no podem deixar que una empresa lletja com aquesta s’instal·li a casa nostra. I digueu-li que no pot canviar los nostres tarongers per un “mecano” de ferro, que a més embrutarà l’aire blau, i la mar i el camp.
-Que la vostra màgia, que sabem que és molt gran, faci que aquesta gent que ve aquí a embrutar casa nostra, s’ho repense, i faci lo favor de buscar noves alternatives que no siguin tan perilloses per a la nostra salut, i per al nostre futur.
-Que porteu feina a totes aquelles persones que s’han quedat sense a les nostres terres del Sénia.
-Que vinguin noves empreses respectuoses amb los nostres costums, i amb el medi ambient, que puguin donar feina als nostres pares i mares.
Per acabar, estimats Reis Mags, escolteu-nos i si hem de renunciar a alguns joguets, ho farem; però sobretot us demanem que feu que el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural no es faci, perquè portem molt de temps treballant en contra seva, i serà molt dolent per a tots els xiquets i xiquetes, i NO HO VOLEM!.
Ah, se’ns oblidava…! Com cada any hem adornat casa nostra per fer-la més acollidora per a la vostra visita, i digueu als camells que els posarem caramels i tot perquè estaran molt cansats del viatge, i perquè ens porten totes les coses que us hem demanat.
Molt atentament,
Els xiquets i xiquetes de les Terres del Sénia