dissabte, 12 de gener del 2008

Rèplica al Secretari General d'Energia

En resposta a les declaracions pel Secretari General d’Energia, Sr. Ignasi Nieto Magaldi, efectuades a Catalunya Ràdio en data 9/01/2008, arran de la visita efectuada a Madrid el passat dimarts, dia 8/01/2008, amb representants dels grups de l’Ajuntament d’Alcanar, acompanyats de membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, a fi de tractar sobre el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia volem fer les següents puntualitzacions:

- Per part del Sr. Ignasi Nieto es dóna a entendre en les seves declaracions en aquest mitjà de comunicació, que s’ha arribat a un consens, quan en cap moment s’ha arribat a cap tipus de consens amb ningú sobre cap nova ubicació, perquè segons se’ns va comunicar existia un “compromís tancat” amb l’Ajuntament de Vinaròs i la nova ubicació de la planta terrestre és “innegociable”.

- Quan es refereix a “canviar el perfil de la planta” abaixant l’alçària de les xemeneies de 60 metres a 20 metres, pensem que és simplement una operació de “lifting” que maquilla una problemàtica per crear-ne una altra, ja que si bé es disminueix l’impacte visual ara tindrem més aprop emissions de contaminants generades avui per aquesta indústria, i demà per altres que es quedaran aquí.

- La solució de fer córrer la planta terrestre uns quilòmetres més amunt d’on es preveia inicialment no deixa satisfet a tothom, com així diu el Secretari General, ja que l’únic que es fa amb això és “fer córrer” el problema uns quilòmetres més amunt, però el problema continua existint i la nova ubicació afectarà a més poblacions.

- El Secretari General d’Energia afegeix, fins i tot, que com que hi haurà una muntanya pel mig la planta terrestre no es veurà, i voldríem que se’ns clarifiqués de quina muntanya es tracta, perquè creiem que és un tema massa important com per frivolitzar.

- Afegeix que s’ha canviat l’emplaçament de la planta i que la nova ubicació serà al costat de l’autopista, la qual cosa -i segons paraules del mateix Sr. Ignasi Nieto- “satisfarà totes les inquietuds”: en aquest sentit, hem de dir que no acceptarem de cap de les maneres que les nostres reivindicacions puguen ser qualificades com a “inquietuds”, sensibilitats o percepcions, ja que del que estem parlant és de realitats i d’un projecte que ens hipotecarà per sempre el nostre futur.

Per tot això, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia lamentem profundament la posició mantinguda des del Ministeri d’Indústria, així com les declaracions del Secretari General d’Energia per Catalunya-Ràdio en aquest tema.

I avancem la intensificació de les mobilitzacions i de les accions de protesta contra el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural.

Perquè la unió fa la força...
Si estem units continuarem units.