diumenge, 16 de desembre del 2007

Manifestació 15-D a Tortosa

En una tarda freda la gent del territori va sortir novament al carrer, dissabte, dia 15/12/2007, per cridar tots junts “Ja n’hi ha prou!” contra totes les agressions que la gent de totes les Terres de l’Ebre estem suportant des de fa molt de temps, com el risc de reemprendre el transvasament de l’Ebre, la construcció d’un cementeri nuclear, el projecte d’emmagatzematge de gas natural “Castor”, la massificació de camps eòlics que acabaran foradant el territori, etc.

Aquesta manifestació va estar convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre, la Coordinadora Anticementeri Nuclear, la Plataforma de la Terra Alta, Salvem la Mar de l'Ebre i la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia. Tot que cada Plataforma portava la pancarta de la seva pròpia reivindicació, la marxa ciutadana anava encapçalada per una pancarta conjunta amb el lema “Ja n’hi ha prou”, i va recórrer els carrers de Tortosa amb un molt bon índex de participació.

Al final del recorregut, per part del president de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, en Joan Ferrando Doménech, en representació del col·lectiu de Plataformes, es va donar lectura a la reivindicació conjunta, expressant el ferm rebuig dels manifestants a totes aquestes agressions, que acabaran convertint el ric paisatge ebrenc en un trist paisatge industrial i, alhora, subratllant la importància de fer un front comú en aquesta lluita conjunta.

Per part de totes les Plataformes, posteriorment, es va donar lectura d’un breu argumentari per donar a conèixer les raons per les quals cadascuna s’oposa a una agressió territorial, així com també per part de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia en la nostra lluita contra del projecte d’emamgatzematge de gas natural “Castor”. La gent hem sortit als carrers per demanar, una vegada més, allò que creiem just: una vida digna i un territori net.

La marxa va servir per demostrar a les administracions, una vegada més, que la comunitat ebrenca continua més unida que mai. Donem les gràcies a tota la gent que va participar en aquesta mobilització pel dret a decidir sobre el nostre futur i en defensa dels drets col·lectius.

Perquè la unió fa la força, si estem units continuarem units.


[Manifest llegit pels membres de la Plataforma]

Lo riu Sénia significa per a molts un nexe d’unió d’un sol poble, que ara més que mai s’ha unit per a dir NO HO VOLEM! I és que no volem un projecte que com tristament molts d’altres al nostre territori causaria una fractura irreversible en tot allò que identifica els valors paisatgístics i naturals d’ambdues bandes del riu Sénia.
Un projecte del qual s’ha constatat que afectaria greument tots els pilars bàsics de l’economia de la nostra comarca, com l’agricultura, la pesca i el turisme, que mos “regalaria” un risc constant de fuites, deflagracions o accidents, i com no l’alliberament de gasos nocius cap a l’atmosfera.
Renunciem també a este projecte per ser només la punta de l’iceberg de la més que probable creació d’una sèrie d’indústries com les plantes de cicle combinat i de sistemes d’interconnexió gassistica, que atempten greument contra el progrés, contra el nostre progrés!!
I això no és tot, amb l’excusa del seu interès general mos volen “colar” este projecte, quan lo senyor Clos sortia a dir que s’instal·laria amb el consens de TOTS los afectats, uns afectats que pel que se veu han passat de ser TOTS a ser només unes QUANTES butxaques.
Tot això pot parèixer la història de sempre, però és que n’estem cansats, així que si ells apreten, natros apretarem més, no volem este projecte a cap preu, i cansats de ser la deixalleria de molts vos demanem a tots los presents avui hi ha molts que no han pogut vindre que a n’esta nit tan freda aquí a Tortosa crideu en natros, NO AL PROJECTE CASTOR, NO HO VOLEM!!!

VISCA LES TERRES DEL SÉNIA!!
VISCA LES TERRES DE L’EBRE!!

Moltes gràcies!.

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia

Alcanar, 16 de desembre de 2007